[Drabble] Parched Ink

Parched Ink
Zhang Yixing (EXO), OC; slice of life, romance (CHEESE); G; 549 words

She writes.

Swirls of ink, letters scattered across lines, pages filled with words. With a dog-eared journal in her hand, she’s ready to capture the world within papers, pen scribbling on pulp, repainting what she sees, what she hears, what she feels, into an endless pit of narration.

The world is filled with sins, she thinks. Lust, gluttony, pride. Even the traditional seven deadly sins could not contain how dirty the world is. By her words, she can make an entirely different world–a world that is ideal for her, albeit not perfect thus the occupants will forever be happy within, but good enough to live in. While the air of the real world is suffocating, she can breathe in her world’s air to survive–it’s relieving enough, like a spring breeze after the choking air of winter.

With the words’ company, she will never be alone. That’s what she believes since she learned the way to tie a relationship with juggled letters.

Until a man decided to sit in front of her at a bustling cafe one afternoon. Indeed, there’s no chair left, and indeed, she doesn’t mind sharing table with strangers, but she does mind when said someone decided to pop her bubble of comfort up.

“You write,” the intruder says after long resounding silence, fondness dancing beneath his droopy eyes.

“I write,” she repeats, clearly uninterested. She looks up to catch a glimpse of dimple on his cheek, and tousled brown hair, and sharp cheekbones, but turns her attention back to her moleskin nonetheless. There’s something she needs to finish and this can’t wait, not at all, or else the ideas will vanish and she’ll hate herself for a long time for it.

The intruder chuckled, and silence follows once again until the sound of shifted chair resonates in the air, indicating the man’s leave.

She doesn’t lift her nose from the notebook. They’re strangers, after all; this is what strangers who share tables at a cafe do. Stay with their respective business and not intruding the others’, minding their own lives and not starting random conversations. Unless you have a habit of hitting on somebody at random places, which is kind of strange, but…

A single tap on her shoulder and she looks up, annoyance clear on her face. The dimpled intruder slips a piece of paper at the back of her ear with an easy smile before walking out of the cafe

There, written in scrawly handwriting, was the words ‘your writing is good, really; i’m sorry i read it without your permission, i was too curious and i think you wouldn’t let me read it even if i asked you.
anyway, i like to write, too–though not as good as yours–and i kind of had read some books you listed in the page you were writing on? maybe we can meet to discuss the books… or something else. it’s nice to meet someone who has similar taste in book with me.

It’s cheesy, and too straightforward for her liking, but she heats up nonetheless. At the very bottom of the paper, in the same scrawly handwriting, was a row of numbers and three alphabets–ZYX, she supposes it’s his sign. Maybe.

He’s clearly hitting on her, and she doesn’t mind it at all.

end.

note: i should be studying for an upcoming pretest, but well…

Advertisements

10 thoughts on “[Drabble] Parched Ink”

  1. Saya juga harusnya ngerjain b.jawa (yang mana selalu dikerjakan di sekolah pada akhirnya) dan ekonomi dan kimia tapi malah jatuh ke sini.
    DEMI JANGYISING TOO STRAIGHTFOWARD GAK SIH
    LANGSUNG AJA FACEBOOKMU APA NOMORMU BERAPA BARENG (masihkah) CJR
    (btw, kok anda produktif sekali akhir-akhir ini?)

    1. ah, bahasa jawa. jadi keingat guru smp yang hobinya ngasih pr panjang seenak jidat dan ngasih nilai juga seenak jidat karena yang penting isinya banyak dan tulisannya rapi (dan yesseu guru sma ga pernah ngasih pr)
      MASIH JAMAN YA NGEPO FACEBOOK PLIS (dan bukannya emang sekarang namanya CJR ya *lho kok saya tau *sudahlah)
      (pengalihan fokus.)

  2. Well i should be going right now but hell, its zyx everybodyyy hahahhahhah.
    Ih aufa maaah. Ih. Aku suka bahasanya. Semacam kaya baca puisi gitu tauuu. Manis pula. Yixing pula. Tentang nulis pula. Iiih terus aku bisa apadong hahahaha ;;____;;
    Kalo di kafe ketemu orang kaya yixing yaaa aduh.
    Suka suka suka. Thank you aufaaa. Its 9 in yhe morning and this fic’s already made my day (dan semoga made my day nya tetep berlaku sampe nanti sore aku pulang kuliah hehehehe xD)
    Goodluck for your pretest toooo x’))

    1. bisa peluk yixing dong hahaha /lempar yixing/ aduuuuh kalau ketemu beneran ya nggak tau harus gimana huahahaha mungkin cuma bakal mangap on the spot begitu si orang-kayak-yixing udah pergi dari tkp x’3
      haha semoga harinya (waktu itu) menyenangkan ya kaaaak~ dan makasih udah baca hehehe. makasih good luck-nya jugaaaa x’D

  3. Seharusnya saya di meja belajar, buka buku PKn dan belajar buat ulangan besok, atau buka LKS Kimia dan ngerjain PR, but hell, aku kangen baca fanfic dan aku udah lama ga mampir kesini… so here I am.

    Ini indah bangeeeeet bahasanyaaa ;;o;; serius, kak, ini indah. Cantik. Mana ceritanya tentang cewek penulis lagi, mana cowonya Yixing lagi, mana Yixingnya straightforward lagi DUH YIXING SINI AKU AJARIN BASA-BASI HAYOK /tsah

    btw AT udah selesai ditranslate, ya? Tadi aku liat ada part three yoohooo bakal segera dibaca nih

    1. HEH DASAR. /lempar sobotta/ (padahal sendirinya pas bikin juga nggak belajar)

      KENAPA KALIAN SEMUA PENGEN NGAJARIN YIXING BASA-BASI SIH nggak kamu nggak si na. kalau dia emang maunya gitu gimana. 😦 (ini kenapa sih)

      huahahaha iyaaaa akhirnya dia selesai di-translate. terharu tau pas selesai x’3 (itu dikebut pula biar sekalian selesai waktu masih libur jadi maafkeun ya kalau bahasanya kacau)

      anyway, makasih yaaaa bilaaahhh x’D

  4. Ahhhhh Aufa, habis baca ini terus ngebayangin nulis di temenin Yixing terus diajak kenalan gitu hahahaha pasti hari-hari tuh cewek makin indah aja, dan baca catetan Yixing itu aku senyum-senyum sendiri dong, manis fa:)

    1. SIAPA SIH YANG GA MAU NGEJAR DEADLINE (atau nulis apapun deh) DITEMENIN YIXING. DI CAFE. DIBELIIN MINUM.
      ‘sayang, kerjaan kamu udah selesai? belum? yaudah aku tungguin deh. mau kopi lagi?’
      AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
      makasih kak X’D

  5. Aku habis meetup sama kak yixing, besok mau ketemuan lagi. Katanya mau ngasih rekomen buku bagus sama ngasih denger lagu baru dia yang nulis. Mau ikut? 🙂 (((((kenal akrab)))))

    Gemes banget kak yixing sini aku pacarin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s